We gaan weer Open Water Zwemmen in Zeeland!

15 June 2024

Zeelandbeker in 2024

De wedstrijdorganisaties zijn er weer terug klaar voor: begin juli start het open waterseizoen in Zeeland met de wedstrijden in de Braakman en in Sluis. Daarna volgt traditiegetrouw begin augustus de Havenwedstrijd in Breskens. Het eerste weekend van september zijn De Ganzetrek in Wilheminadorp en De Kanaalrace langs de kade in Oost-Souburg het toneel voor de afsluiting van de Zeelandbeker. In Zeeland verzorgen vier ervaren organisaties vijf zwemwedstrijden op vertrouwde en mooie locaties. In Hoek, Sluis, Breskens, Wilheminadorp en Oost-Souburg kunnen jong en oud volop kiezen uit schoolslag en vrije slag.

Open Water Zeelandklassieker

In diverse sporten is het een eer om een klassieker te winnen. Wielrennen en voetbal kennen een behoorlijk aantal mooie wedstrijden die "klassieker" genoemd worden. Klassiekers kennen een lange en rijke historie met prachtige beelden en heroïsche prestaties. In Zeeland zijn maar liefs 4 zwemwedstrijden die deel ut maken van een uniek gezelschap Open Water Wedstrijden die een historie kennen van 40 jaar of langer. Breskens is toe aan editie 83 en is daarmee een van de oudste zwemwedstrijden van Nederland. Vlissingen/Oost-Souburg, Sluis en Wilhelminadorp hebben ook meer dan 40 edities achter de rug. Sinds 2016 mogen deze wedstrijden de titel Open Water Zwemklassieker gebruiken.

Doe mee!

Er zijn in totaal vijf wedstrijden die meetellen voor het klassement van de Zeelandbekers. De wedstrijdinformatie en de klassementsbepalingen vind je in de bijlage.

Doe mee en beleef het ultieme zomergevoel: lekker zwemmen in open water!

De Zeelandbeker wordt uitgereikt na afloop van de wedstrijd op de kade in Oost-Souburg.

 

Voor meer informatie of jezelf inschrijven, kunt je terecht bij Thijs Salomé (thijs@scheldestroom.com).

Inschrijvingen voor Braakman en Sluis: uiterlijk 29 juni via email!

Bijlagen